Izopto solze

Terapevtski razred: Kirurška pomoč, očesna

Uporablja se za Isopto solze

Hidroksipropilmetilceluloza spada v skupino zdravil, znanih kot umetna solza. Uporablja se za lajšanje suhosti in draženja, ki jih povzroča zmanjšan pretok solz. Pomaga preprečiti poškodbe oči pri nekaterih očesnih boleznih. Hidroksipropil metilcelulozo se lahko uporablja tudi za navlaženje trdih kontaktnih leč in umetnih oči. Poleg tega se lahko uporablja pri nekaterih pregledih oči.

Nekateri od teh priprav so na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Čeprav ni posebnih podatkov, ki bi primerjali uporabo hidroksipropil metilceluloze pri otrocih z uporabo v drugih starostnih skupinah, od tega zdravila pričakujemo, da ne bodo povzročili različnih neželenih učinkov ali težav pri otrocih kot pri odraslih.

Veliko zdravil še posebej niso preučevali pri starejših. Zato morda ne bo znano, ali delajo popolnoma enako kot pri mlajših odraslih. Čeprav ni posebnih podatkov, ki bi primerjali uporabo hidroksipropil metilceluloze pri starejših pri uporabi pri drugih starostnih skupinah, od tega zdravila pričakujemo, da ne bodo povzročili različnih neželenih učinkov ali težav pri starejših kot pri mlajših odraslih.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Pred uporabo Isopto Tears

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo hipromelozo. To morda ni specifično za Isopto Tears. Prosimo, pozorno preberite.

Uporabiti

Pri bolnikih, ki nosijo trdne kontaktne leče

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Če opazite bolečine v očesu, spremembe v vidu, nadaljevanje rdečice ali draženje očesa ali če se simptomi nadaljujejo več kot 3 dni ali postanejo slabši, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Pravilna uporaba hipromeloze

Previdnost pri uporabi Isopto Tears

Isopto tears neželeni učinki