zdravljenja z nespečnostjo in zdravil

Spreminjanje spalnih navad in obvladovanje morebitnih vzrokov nespečnosti, kot so zdravstveni pogoji ali zdravila, lahko mnogim ljudem omogoči miren spanec. Če ti ukrepi ne delujejo, vam bo zdravnik morda priporočil zdravila za pomoč pri sproščanju in spanju.

Vedenjsko zdravljenje vam nauči nova spanja in načinov za izboljšanje svojega stanja spanja. Dobre sanne navade spodbujajo zdravi spanec in dnevno budnost. Obnašanje terapije se na splošno priporoča kot prva linija zdravljenja za ljudi z nespečnostjo. Običajno so enako ali bolj učinkoviti kot zdravila za spanje.

Obnašanje terapij

Obnašanje terapije vključujejo

Zdravljenje s spanjem na recept – kot so zolpidem (Ambien), eszopiclone (Lunesta), zaleplon (sonata) ali ramelteon (Rozerem) – vam lahko pomagajo spati. Zdravniki na splošno ne priporočajo, da se za več kot nekaj tednov opirajo na tablete za zdravljenje prescription, vendar se za dolgoročno uporabo odobri več zdravil.

Zdravila brez recepta vsebujejo antihistaminike, ki lahko povzročijo zaspanost. Antihistaminiki vam lahko na začetku naredijo groggy, vendar lahko tudi zmanjšajo kakovost vašega spanca in lahko povzročijo neželene učinke, kot so dnevna zaspanost, omotica, zadrževanje urinov, suha usta in zmedenost. Ti učinki so lahko slabši pri starejših odraslih. Antihistaminiki lahko tudi poslabšajo težave z urinom, zaradi česar boste v večernih urah postali bolj urinirani.

Zdravila na recept

Pomožne snovi za spanje