ingenol topikalna aplikacija

Terapevtski razred: Dermatološki agent

Uporablja se za ingenol

Zdravilo ingenol je na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za ingenol je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergijsko reakcijo na ingenol ali katerokoli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

V pediatrični populaciji niso izvedli ustreznih študij o starosti glede na učinke aktinične keratoze, ki so aktualni za ingenol. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejevale uporabnost ingenolov aktualne pri starejših.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Pred uporabo ingenola

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Zelo pomembno je, da uporabljate ingenol samo po navodilih vašega zdravnika. Ne uporabljajte več tega, ga ne uporabljajte pogosteje in ga ne uporabljajte dlje, kot je naročil vaš zdravnik. To lahko povzroči neželene stranske učinke ali draženje kože.

Ingenol je namenjen uporabi samo na koži. Ne priti v oči, nos, usta ali vagino. Ne uporabljajte ga na kožnih področjih, kjer so kosi, opekline ali opekline. Če pride do teh območij, takoj sperite z vodo.

Bodite previdni, da v oči ne dobite nobenega ingenola, ker lahko povzroči hude očesne motnje (npr. Hude očesne bolečine, otekanje oči ali vek ali obračanje vek). Če katerikoli od zdravil pride v očesu, očistite oči z vodo in se takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem.

Ingenol je opremljen z navodili za uporabo za bolnike. Pazljivo preberite in natančno upoštevajte navodila v navodilu. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom.

Ingenol se sme uporabljati samo za kožne razmere, ki jih zdravi vaš zdravnik. Preden jo uporabite za druge razmere, se posvetujte s svojim zdravnikom, še posebej, če menite, da je lahko prisotna okužba kože.

Za uporabo gela

Pri različnih bolnikih bo odmerek ingenola drugačen. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke ingenola. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek ingenola, ga čimprej uporabite. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja.

Shranjujte v hladilniku. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik pri rednih obiskih preveri vaš napredek zaradi neželenih učinkov, ki jih lahko povzroči ingenol.

Nehajte uporabljati ingenol in se takoj posvetujte s svojim zdravnikom, če imate kožni izpuščaj, pekoč občutek, bolečino, pordelost, otekanje, krvavitev, utrujenost, scabbing ali luščenje na koži, kjer je bilo zdravilo uporabljeno. Zdravila Ingenol ne uporabljajte, dokler se vaša koža ne ozdravi iz kakršnega koli prejšnjega zdravila ali kirurškega zdravljenja.

Ne uporabljajte kozmetičnih izdelkov ali drugih izdelkov za nego kože na zdravljenih območjih, razen če vaš zdravnik to zahteva.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Pravilna uporaba ingenola

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Previdnostni ukrepi pri uporabi ingenola

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Actinična keratoza fluorouracil topična, Efudex, Picato, Carac, Fluoroplex, Tolak, aminolevulinska kislinska topikalna

Lokat keratoze diklofenak, topikalni fluorouracil, imikvimodni topik, Santil, Efudex, Aldara, Solaraze, Picato, Carac, Collagenase Santyl, Zyclara, lokalna kolagenaza

ingenol neželeni učinki

ingenol topično