interferon gama (injekcijska pot, subkutana pot) pravilno uporabo

Odmerjanje

Missed Dose

To zdravilo se daje pod streho pod kožo, običajno v desnem in levem zgornjem robu ali stegna.

Vsak paket gama interferona-1b vsebuje navodilo za bolnika. Pazljivo preberite to stran in se prepričajte, da razumete

Če imate kakršna koli vprašanja o tem, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Prikazali boste področja telesa, kjer je mogoče posnetek. Uporabite drugo površino telesa vsakič, ko si posadite posnetek. Poskrbite za to, kje boste posneli vsak posnetek, da se prepričate, da zavrtite telesa. To bo pomagalo preprečiti težave s kožo pri injekcijah.

Vsako vialo uporabite samo enkrat. Ne shranjujte odprte viale. Če je zdravilo v viali spremenilo barvo ali če vidite delce v njej, ga ne uporabljajte. Ne tresite ga.

Skladiščenje

Ne mešajte z drugimi zdravili v isti brizgi.

Morda boste imeli manj neželenih učinkov (glavobol, zvišana telesna temperatura ali bolečine v mišicah), če si pred samim izborom pospravite posnetek. Posvetujte se z zdravnikom, če lahko za preprečevanje ali razbremenitev neželenih učinkov vzamete acetaminophen.

Vrzite iskane igle v trdo, zaprto posodo, da igle ne morejo skozniti. Ta posod hranite stran od otrok in hišnih ljubljenčkov.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Shranjujte v hladilniku. Ne zamrzujte.

Odprite vse nepreporejene viale, ki ostanejo pri sobni temperaturi več kot 12 ur.