italijanske prehrane skrivnosti

Vsi smo slišali, kako francoska prehrana in življenjski slog pomagata ženskam in moškim, da zaščitijo pred epidemijo debelosti, ki povzroča ZDA. Kaj pa drugih sredozemskih držav – kot je Italija, kjer je debelost redka kljub številčnosti testenin in drugih prijetne jedi? Ali obstajajo skrivnosti italijanske prehrane, na katere se lahko učimo tudi?

Študije kažejo, da ima prehrana v sredozemskem slogu številne koristi za zdravje, zmanjšanje tveganja srčnih bolezni in raka, da živijo daljše življenje. Toda nekaj se mora izgubiti v prevodu. Mnogi mnogi ljudje v svetovni priljubljeni italijanski hrani, kot so pepperoni pizza in fettuccini Alfredo, oblečeni v sir, so karkoli drugega kot zdravi.

Na nedavnem potovanju v Italijo sem se odločil, da se prepričam, kakšne so bile prehrane iz Italijanov. Moje potovanje se je začelo v severni Italiji, v toskanski regiji, in se je končalo 12 dni kasneje še na jugu na obali Amalfi. Moja naloga je bila počitek, sprostitev – in ugotoviti, kako Italijani uživajo prijetno sredozemsko hrano, vendar ohranjajo zdrave uteži.

Hitro je postalo jasno, da Italijani, tako kot druge mediteranske kulture, znajo resnično uživati ​​v izkušnji prehranjevanja. Sprostijo se in se družijo med večerjo, kosilom in / ali večerjo in kavo. Vendar se zdi, da sedenje za mizo dolgo časa ne povzroča prekomernega uživanja hrane ali pitja.

Pred in po večerji se mnogi Italijani vključijo v passagiata, ki se sprošča po mestu. Generacije hodijo skupaj, govorijo in ohranjajo ohranjeno tradicijo.

Postalo je tudi očitno, da se tipična italijanska prehrana zelo razlikuje od tistega, kar vidite v italijanskem meniju restavracij. Italijani uživajo dieto, bogato s sadjem, zelenjavo, fižolom, ribami, perutnino, oljčnim oljem, paradižniki, celimi zrna, mlečnih izdelkov, rdečega vina – in jedo zelo malo rdečega mesa.

Značilno je, da Italijani začnejo dan s sorazmerno majhnim zajtrkom kave z mlekom (namesto smetane ali polovico in polovico), skupaj z žitom ali kornetom, majhnim piškotkom. Kosilo se razlikuje od družine do družine in po vsej državi, vendar običajno sestoji iz “prve plošče” in “druge plošče”, kot so sendvič in solata, ali majhna plošča testenin, ki ji sledi majhen košček rib ali piščanca in zelenjave .

zdrave, okusne recepte in revije Eating Well.

Med vadbo morate šteti med …